3 та 4 жовтня у "Парку Київська Русь" вперше відбудеться фестиваль кінних бойових мистецтв "Скіфи". Найцікавіша подія фестивалю - змагання кінних лучників.

Про це еклюзивно для Знай.ua розповіли у прес-службі парку.

"У давні часи вершник і кінь мали бути в тісному союзі, щоб вистояти у бою чи здобути трофей на полюванні. Продовжуючи прадавні традиції, сучасні віртуози кінних бойових мистецтв покажуть у Древньому Києві свої вміння", - коментують майбутню подію працівники "Київської Русі".

Читайте також: Найнеймовірніші готелі України (фото)

Змагання кінних лучників пройдуть за цікавою схемою, коли в кожному наступному турі завдання ускладнюється.

Популярні новини зараз
Продай майно – заплати за комуналку: українці вийшли на новий рівень бідності Нові правила субсидій: хто залишиться без допомоги Німеччина запровадила фінансові зміни для українців: доведеться заплатити за безкоштовне З пенсіонерів здиратимуть податки: можуть відібрати 20% виплат
Показати ще

У першому заїзді вершник має поцілити в одну мішень, в наступному – в дві, і так аж до чотирьох. Змагання кінних лучників проходять як вдень, так і вночі.

Актори-каскадери кінно-трюкового театру Древнього Києва покажуть майстерність володіння різними видами зброї, що використовувалася у Середньовіччі: мечами, списами, сулицями.

Вершники продемонструють елементи бойової джигітовки: різні трюки, які зараз використовуються у показових виступах, а в минулому вони допомагали в атаці чи рятували життя в бою.

Глядачі побачать перегони на бойових колісницях, презентацію костюмів лучників різних епох і народів та кінних бойових обладунків. Гості Парку також зможуть відвідати майстер-класи із кінних бойових мистецтв.

Виступатимуть учасники фестивалю на скакунах з Княжої конюшні Древнього Києва, у якій наразі є близько 20 різних історичних порід коней.

Дата події: 3-4 жовтня

Локація. Древній Київ у "Парку Київська Русь" розташований в с. Копачів, Обухівського району Київської області. Дістатися можна маршрутними автобусами від ст. м. Видубичі або власним транспортом.

Час: Парк відкритий з 10:00. Початок програми о 13:00.

Вартість: 150 грн, для пенсіонерів та студентів – 75 грн, для школярів – 50 грн, дошкільнята відвідують Парк безкоштовно.