З карти столиці можуть прибрати назви, що нагадують про Москву. 1 квітня такий законопроект розгляне комісія Київської ради з культури.

Московський проспект, площа, вулиці і навіть міст, повинні бути перейменовані, стверджують автори проекту.

Закон підготували після того, як ВР визнала Росію агресором.

Багато жителів Києва, сім'ї яких постраждали від російської агресії не бажають жити на вулицях, які названі на честь Москви. Таке пояснення дала співавтор проекту Вікторія Муха, депутат від фракції УДАР.

Так, Московську площу хочуть назвати Деміївською (за назвою місцевості - Деміївка).

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році
Показати ще

Московський міст планують назвати Північним, тому що в проектній документації 1976 р. (рік відкриття) він називався Північним.

Московський проспект пропонують іменувати Куренівським - вулиця починається в цьому мікрорайоні.

А Московську вулицю хочуть назвати Старопечерською, так як вона виникла після зведення Старої Печерської фортеці у 1708 р.

Депутати повідомили, що готові голосувати за зміни.

Однак, експерти сумніваються, що займатися перейменуванням потрібно саме зараз. Комісія з перейменувань не в захваті від цієї ідеї.

"Зараз у Києві є справи важливіші", - коментує відомий києвознавець Михайло Кальницький.

"Наразі головне - це закінчити війну, а від зміни вивіски життя кращим не стане", - погоджується з думкою києвознавця Андрій К., житель Московської вулиці.