Колишній лідер "уряду" ДНР Олександр Бородай вперше розповів про підтримку Ріната Ахметова та його домовленості із терористами.

Сепаратисти не взяли Маріуполь, тому що тоді олігарх не зміг би вивозити свою продукцію в Європу, заявив Бородай на зустрічі російських націоналістів у Москві. Зустріч організував редактор сайту "Супутник і Погром" Єгор Просвірнін.

Власність Ахметова на території окупованого Донбасу не націоналізували, як обіцяли раніше. Підприємства продовжують працювати.

Читайте також: Терористи атакують українських військових у Широкиному

Бородай пояснив, що нинішній стан справ є вигідним олігарху, оскільки у нього є вороги серед "київського естеблішменту".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Ахметову вигідно, коли його підприємства перебувають на території ДНР і виробляють продукцію. Йому ж вигідно, щоб ця продукція відправлялася на експорт ... В Італію. Як вона може відправитися? Через порти. Через які? Єдиний порт для нього доступний - це Маріуполь", - зазначив сепаратист, додавши, що Одеський порт контролюється Коломойським, "і він туди Ахметова не пустить ніколи".

Терорист також розповів, що Ахметов поставляє значний обсяг гуманітарної допомоги.

"Донецька республіка частково живе з цієї гуманітарної допомоги. І підприємства пана Ахметова, працівники цих підприємств, які є громадянами ДНР, отримують зарплату", - сказав він.

Сепаратист зазначив, що навіть якби вони націоналізували підпримства Ахметова, то продаж продукції до Італії був би заскладним.

"Уявіть представників ДНР, які постукали в офіс в якому-небудь Мілані і кажуть: "ось ми вам чушки привезли, 100 тис тонн чушок", - додав він.

На зауваження із зали, що продажем могли б займатися російські олігархи, Бородай заявив, що ніхто б із них за це не взявся, оскільки ринок Росії насичений такою продукцією. А за міжнародними контрактами всім стане швидко зрозуміло, звідки надійшла крадена продукція.

Він розповів, що якщо не продаватимуть продукцію Ахметова - не буде надходити гуманітарна допомога та не отримуватимуть зарплату робітники, інженери та інші. На думку сепаратиста, це означатиме для "ДНР" голод.

"Голод. Звичайний голод. Не такий, як зараз. А справжній, серйозний ", - сказав він.

Єгор Просвірнін констатував після таких зізнань, що війна на Донбасі фактично виявилася марною. У відповідь на це Бородай зазначив, що соціальної революції Донбасу ніхто не обіцяв, і головною метою війни була революція імперська і національна, в ім'я великої Росії.