Россільгоспнагляд у Криму і Севастополі не пустив велику партію української свинини на півострів. Про це повідомляють у російському відомстві.

Там кажуть, що у 70 одиницях охолоджених півтушах свинини підприємства "Ювілейний" виявлено синці незрозумілого походження. Через це 3 тонни м'яса не пустили через пропускний пункт в Джанкої.

"Росіяни окупували наш півострів і тепер там встановлюють свої закони. Вони там вже такі, як і в Росії. А торгівля із Росією завжди була як лотарея. При цьому не важливо, має наше підприємство відповідні контракти на поставки, договори та довідки чи ні. Вони будь-якої миті можуть зупини поставки продуктів через політичні події або дозволити їх. Всі їхні перевірки до контролю якості не мають жодного стосунку", - говорить Марія Колесник, аналітик консалтингової компанії "ААА".

Українські виробники не мають постачати до Криму продукцію.

"Це принципове питання. Взагалі то у нас із Росією війна. Так, в Криму живуть наші громадяни й ми не визнаємо Крим російською територією. Але ж ті люди вороже ставляться до нашої влади та людей, вже вважають себе громадянами Росії. Наш бізнес не має просто прагнути до заробітку грошей, не зважаючи на політичну ситуацію", - каже аналітик.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Без м'яса та інших продуктів із материкової України кримчанам буде важко.

"У них недостатньо власної продукції. А дамби з Росією немає. Тому, якщо наші продукти у Джанкої й далі блокуватимуть, ціни на харчі в Криму ростимуть й надалі", - прогнозує експерт.