Вчора в Києві стартувала екологічна акція "Зроби Україну чистішою 2015". До ініціативи мешканців столиці приєдналася дружина президента України Марина Порошенко, яка приїхала з ранку на Труханів острів і помогага прибирати його від сміття.

"Я був дуже здивований, коли побачив першу леді країни на прибиранні. Безумовно, я чув про те, що Марина Порошенко відвідує дитячі будинки, волонтерів, поранених солдатів. Вважаю такий вчинок дуже щирим, тому що вона дійсно прибирала разом з нами, а не просто фотографувалася.", - повідомив "Знай" активіст Василь.

Сьогодні такі акції пройдуть у багатьох містах. У Львові місцеві жителі прибирали Шевченківський гай, парк культури ім.Б.Хмельницького, Сихівський парк і Стрийський парк.

Читайте також: Перша леді пропонує ввести "уроки добра" в школах

У проекті беруть участь волонтери, громадські активісти, органи шкільного, студентського самоврядування, громадські організації, місцеві жителі. Організатори заходу розповіли, що їх метою є не тільки очищення країни від сміття, а й підвищення відповідальності в українців за навколишнє середовище.

Популярні новини зараз
Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Під егідою організації "Зроби Україну чистою" щорічно проходять подібні події. За час свого існування активісти залучили до співпраці більше 200 000 українців і провели ряд масштабних екологічних акцій з прибирання, еко-освіти, розвитку місцевих громад.