Мешканка Вінниці Олена Роджерс створила цілу колекцію унікальних ляльок. Серед них - мольфарка, Баба Яга, Лісовичок, Шалтай-Болтай, Білий кролик, Маленький принц - пише вінницький портал vlasno.info

Дівчина виховувалася у творчій атмосфері, її батьки художники. З дитячих років вона займалася малюванням, ліпленням, майструвала будиночки з паперу, розписувала їх. Робила колажі з різних матеріалів. Потім закінчила художню школу і вінницьке училище №5, де отримала професію художника-оформлювача і кераміста. Зараз Олена виготовляє ляльки та бере участь у багатьох виставках та фестивалях.

Читайте також: Луганчанка пише картини за допомогою праски

Майстриня розповідає, що на виготовлення однієї ляльки вона витрачає від двох тижнів до одного року, а ідея нового творіння завжди спонтанна, матеріали різноманітні. Першим її твором була Мавка з "Лісової пісні" Лесі Українки.

Олена вважає, що у її ляльок є душа, яка з'являється під час малювання очей.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Не ти їх ведеш, а вони тебе ведуть. Наприклад, хотіла зробити портретну ляльку Ренати Литвинової, але в мого творіння були інші плани. Тому вийшла Маргарита з твору Михайла Булгакова. Фатальна жінка в ретро-стилі", - розповіла вона.

З іншими роботами майстрині можна ознайомитись на офіційному сайті - Art dolls Helen Rogers.