Працівники столичної заправки, на яку було скоєно напад 4 травня, розповіли подробиці пограбування.На його момент на АЗС перебувало два співробітники. Одного із них поранили в руку.

Заправник Валерій заступив на зміну о 20:00. Вночі сталася перезмінка близько дванадцятої ночі. У такий час машин немає, тобто оператор починає в магазині порядок наводити, а інший працівник - на території.

"Близько другої години ночі я підняв голову і побачив двох хлопців, вони вже до мене наближалися, вони вже були з автоматами, я тільки визначив, що вони молоді, вони були в масках. Автомати на витягнутих руках. Я піднявся і тільки хотів поправити головний убір і тут стався постріл у руку", - розповів Валерій.

Читайте також: Вони полювали на "Беркут" - друзі затриманих за вбивство міліціонерів

Під стінкою стояла газель, за яку він сховався. Грабіжники побігли в магазин. Із нього з касовим ящиком попрямували до лісу.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Я може загубився в часі, але мені здалося, що міліція одразу приїхала. Забіг міліціонер, побачив мою руку. Він щось крикнув своєму співробітникові. Той прибіг з аптечкою, залили перекисом", - додав чоловік. Він перебував у шоковому стані, мав тиск 80 на 40.

Оператор заправки розповів, що заповнював журнали о 1:30 ночі. Раптом він почув постріл бандитів на території.

"Тоді чую хлопок сильний. Думав, хтось щось на заправку кинув. Хотів вийти подивитися що сталось, тільки виходити збирався, як в магазин на АЗК входять двоє невідомих в масках. Я зрозумів після цього хлопка, що у Валеру, мого колегу, стріляли" - повідомив оператор.

За його словами, двоє зразу пішли до нього зі словами: "Давай касу, ти знаєш шо робити". Хлопець виконав їхні умови, вони взяли касову скриньку і попрямували до виходу.

Поки вони були спиною, працівник натиснув тривожну кнопку охорони.

"Вони підійшли до виходу, зупинилися, розвернулись до мене, і сказали: "тепер можеш викликати міліцію. Вони приїдуть, ми їх уб'єм, і тебе уб'єм" і пішли у бік лісосмуги", - розповів він. Після цього хлопець викликав швидку, а служба охорони - міліцію.

За словами оператора АЗС, із каси забрали 823 гривні і 27 копійок

Нагадаємо, після пограбування АЗС, в ніч на 4 травня біля будинку по вул. Малишка, 17, сталася стрілянина, внаслідок якої загинули 37-річний Юрій Христенок та 36-річний Юрій Романенко.

Обидва служили в полку міліції спеціального призначення столиці. Важко поранені ще троє: двоє бійців цього полку та один патрульний з Деснянського райвідділу міліції. Полк спецпризначення – це колишній "Беркут".