Минулого місяця безробітних поменшало на 20 тис. осіб. Ще у березні було 486,4 тис., у квітні – 466,4 тис. осіб. Про це повідомляють у Держкомстаті.

"Безробіття в Україні – це дуже умовний показник. Він ні про що не свідчить. Держкомстат рахує лише тих безробітних, які мають такий статус і стоять на обліку в центрі зайнятості. Крім цих людей є повно, які ніде не працюють і не стають у на облік у центр зайнятості. Є ще категорія тих, що працюють на приватника, отримують у нього зарплату в конверті, а в центрі зайнятості числяться як безробітні. Отримують там допомогу", - каже "Знай" Оксана Сахно, експерт ринку праці.

Цікаво, що знизилася і кількість людей, які отримують допомогу з безробіття на 28 тис. осіб до 375 тис. грн..

"Такі зміни пов'язані із тим, що на неконтрольованому Донбасі, де було немало безробітних, зараз не ведеться ніяка статистика. На Заході України та у центрі багатьох призвали у армію і ці люди офіційно вже не є безробітними. Велика частина вирушила на сезонні заробітки у Польщу, Голландію, Фінляндію. Звісно, що останнім ніколи ходити до Центру зайнятості й заповнювати різні папірці задля тисячі гривень допомоги", - каже фахівець.

Наразі середній розмір допомоги з безробіття – 1196 грн. Він залежить від зарплатні на останньому місці роботи.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Зараз в Україні 5 мільйонів безробітних. Це немало. Проте держава не має займатися питанням нарощення робочих місць задля зайнятості населення. Правильно було б послабити контроль за малим бізнесом і створити бізнес-інкубатори при центрах зайнятості. Тоді 20 відсотків безробітних стануть підприємцями, найматимуть на роботу інших людей. І економіка країни від цього тільки ростиме".