Заступника мера Тернополя взяли на хабарі.

Про це повідомляє прес-центр Генеральної прокуратури України.

Генеральною прокуратура спільно з співробітниками Міністерства внутрішніх справ викрила корупційну діяльність заступника Тернопільського міського голови, депутата Тернопільської облради. Він, зловживаючи власним службовим становищем, вимагав хабарі за вирішення питань про надання у користування земельних ділянок на території міста.

Читайте також: В Чернігові затримали двох міліціонерів-хабарників

Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили у посадовця гроші на суму 135 тис грн. Ці кошти він вимагав від громадянина за надання йому у користування земельної ділянки.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот
Показати ще

Загалом, заступник міського голови отримав хабарів на загальну суму 217 тис. грн.

Генеральна прокуратура проводить заходи зі збору та фіксації доказів. Також вирішується питання про обрання затриманому посадовцю запобіжного заходу. Справу порушено за статтею Кримінального кодексу "прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою". Йому може загрожувати до 10 років в'язниці із конфіскацією майна та із позбавленням права обіймати відповідні посади.