Наприкінці березня одна з туристок під час екскурсії в грецькому Археологічному музеї Геракліона пошкодила стародавню пам'ятку. Жінка випадково послизнулася і зачепила вазу, яка була виставлена на експозиції. Її вік налічує десь 4 тисяч років і вона належить до мінойської цивілізації.

Про це повідомляє Аrtnetnews.

Міністерство культури Греції зазначає, що відвідувачка музею отримала лише незначну травму ніг. Однак історична пам'ятка з одного боку геть розбита.

Читайте також: У Грузії знайшли стародавній льох, якому дві тисячі років

Реставратори позитивно оцінили шанси на відновлення мінойської вази. Вони зазначають, що експонат може повернутися до експозиції музею "хоч сьогодні".

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Мінойська цивілізації населяла острів Крит у період 2000-1500 років до нашої ери. Вона залишила по собі архітектурні пам'ятки, які є одними з найвідвідуваніших у грецьких музеях. Більшість артефактів мінойської культури зібрані та зберігаються в музеї Геракліона.