Служба безпеки в годин Яру Донецької області виявила засекречений схованку зі зброєю терористів самопроголошеної "ДНР". Про це на своїй сторінці в Facebook написав радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

"У ході цієї спецоперації вилучили 12 кілограм пластичної вибухівки ("пластид"), більше 1 тисячі. Патронів калібру 5.45, магазини до АК, мисливська зброя. Встановили, що тайник заклала розвідувальна група штабу так званого "Міністерства оборони "ДНР", - повідомляє він.

Чиновник підкреслює, що завдяки оперативним діям контрарозвідки силового відомства вдалося запобігти цілій серії терактів і диверсій. В СБУ відзначили, що доглядати за схованкою з боєприпасами наказали 88-річному дідусеві одного з терористів.

Матеріал по темі: Бойовики провезли 200 кг вибухівки рейсовим автобусом

Нагадаємо, що 28 травня під Маріуполем виявили склад боєприпасів терріторістов. У схованці були дві протитанкові міни, одна протипіхотна міна, один ПГ-18, один РПГ-22 (обидва радянського виробництва), тротилова шашка 200 г з електродетонатором, вогнепровідний шнур довжиною 50 см, дві гранатами РГД-5, пакет з патронами калібру 5 , 45 мм. Терористи планували в місті диверсії.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще