Увесь штат районних прокуратур буде замінений вже до середині грудня. Кандидатів підберуть шляхов відкритого конкурсу. Замість 638 районних прокуратур з'являться 178 місцевих, а загальна кількість прокурорів до 2017 року скоротиться майже вдвічі.

"На сьогоднішній день у нас рекордна кількість прокурорів. Це навіть більше, ніж у Росії. До кінця 2017 загальна чисельність прокурорських працівників не має перевищувати десять тисяч проти 18,5 тисяч, які працюють зараз", - сказав заступник генерального прокурора Україна Давід Сакварелідзе.

Реформування прокуратури розпочнуть вже цього літа. Для початку розпустять усі районні прокуратури.

Читайте також: Трьох прокурорів Києва звільнили за скандальну переписку

"Це перший прецедент, коли в прокуратуру зайде "оновлена кров". Місцевих прокурорів, їхніх заступників та всі працівників будуть набирати через відкритий конкурс. Ми завершимо цю роботу до 15 грудня поточного року", - пообіцяв Сакварелідзе.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Новий закон про прокуратуру дасть змогу звільнити нинішніх прокурорів без загрози судових позовів. Оскільки сам інститут районних прокуратур припинить існування, звільненим працівникам не буде куди поновлюватися на посади.

Нагадаємо, що в березні цього року в прокуратурі говорили про 208 місцевих прокуратур замість районних. Тепер їх кількість ще скоротили.

"Ми підберемо нових за підходом до роботи людей. Саме оновлені кадри стануть рушійною силою реформування органів прокуратури", - заявляв на брифінгу журналістам генпрокурор Віктор Шокін 3 березня.

Читайте по темі: "10 тисяч прокурорів Україні не потрібні" - експерт