Сьогодні на засіданні Кабміну міністр аграрної політики Олексій Павленко розповів про експорт сільськогосподарської продукції України. Про це повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"На сьогоднішній день ми досягли за цей рік рекордних для країни цифр щодо експорту. На сьогодні експортовано 33 млн 494 тис тонн зерна", - сказав Павленко. За словами міністра, попередній рекорд становив 32 млн 300 тис тонн зерна.

Міністр підкреслив, що незважаючи на розмови про дефолт, Україні найближчим часом не загрожує продовольча криза.

"Хто б там не говорив, що Україна буде без хліба, очікуваних залишків в країні на 30,5 млн тонн більші, ніж минулорічні. У нас достатньо зерна, щоб забезпечувати продуктово-продовольчу безпеку навіть в умовах кризових явищ", - сказав він.

Успіхи продажу такі, що українське зерно годує 140 млн людей на землі.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Це дуже серйозна цифра. І Україна є єдиною країною, яка має потенціал зростання майже в два рази", - підкреслив міністр .

Матеріал по темі: Екс-регіонали запропонували звільнити Квіташвілі і Павленко

Нагадаємо, що Міністерство аграрної політики та зернотрейдери в 2015 році підписали "Меморандум про взаєморозуміння", який покликаний гарантувати продовольчу безпеку і уникнути надмірного експорту зерна.