Кабінет міністрів обговорює питання щодо передачі управління митною службою в управління іноземній компанії.

Про це у вівторок заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус на колегії міністерства, передає "Корреспондент".

"Ми обговорюємо в уряді як один із радикальних заходів здачу управління митницею іноземній компанії", – наголосив він.

Міністр фінансів Наталія Яресько, за його словами, вже найближчим часом представить уряду реформу Державної фіскальної служби, до якого входить митниця.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк також пропонує ліквідувати податкову міліцію та створити замість неї службу фінансових розслідувань. Крім того він заявив, що ініціює експеримент з передачі окремих митних служб в управління спеціалізованим іноземним компаніям.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Читайте також: Перенавантажені фури штрафуватимуть на 10 тисяч гривень

"Пропоную експеримент на окремих митницях: запросимо зовнішню компанію, на кшталт Crown Agents, щоб вони оперували окремими митницями", - зазначив прем'єр.

Яценюк хоче залучити до експерименту найбільш корумповані митниці.

Абрамовичус наголосив, що "оutsourcing" управління митницею застосовувався в низці країн з перехідною економікою. Для цього залучалася, в тому числі, британська компанія Сrown Agents.