З першого липня пільговики зможуть їздити безкоштовно у столичному метрополітені лише з "Карткою киянина". Про це повідомила прес-служба Київського метрополітену.

"Обмеження проїзду пільговиків — це, свого роду, оптимізація пільг. Теоретично така ініціатива має змінити прибутковість Київського метрополітену в кращий бік, адже власники "Картки киянина" проходитимуть через турнікет і буде чітко зрозуміло, скільки в день проходить пільговиків, а отже, скільки грошей має доплачувати місцева влада перевізнику", - каже "Знай" Володимир Марченко, економіст консалтингової компанії AFS.

Однак, на його думку, такий підхід навряд чи змінить прибутковість найбільшого столичного перевізника.

"На жаль, додатковий облік в українських реаліях не дає ніякого результату. Думаю, місцева влада й надалі відшкодовуватиме проїзд пільговиків лише частково, а метрополітен продовжуватиме бути збитковим. У пенсіонерів, правда, клопотів побільшеє. Їм потрібно буде оформлювати цю картку", - прогнозує фахівець.

Читайте також У метро Золоті Ворота не приймають зарплатну картку

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Зараз пільговий проїзд у метро передбачений для всіх пенсіонерів, інвалідів III групи, учасників війни, членів сім'ї загиблого ветерана війни, особи, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, непрацюючих працездатних осіб, доглядають за інвалідом I групи, дитиною-інвалідом або за престарілим тощо.

Щоб отримати "Картку киянина" необхідно звернутися в Департамент соцполітики КМДА або в управління праці та соцзахисту районних адміністрацій