В Одеській області два міліціонери попалися на хабарі і спробували втекти, викинувши гроші на асфальт.

Затримання хабарників відбулося в п'ятницю, 4 липня. Про це повідомила прес-служба Одеського облУВС.

У березні поточного року слідчий відділ Малиновського РВ відкрив кримінальну справу на підставі грабежу. Підозрюваний у правопорушенні був оголошений в розшук, зазначено в повідомленні.

"Використовуючи цю інформацію, двоє працівників сектору кримінальної міліції у справах дітей Суворовського РВ ОМУ ГУМВС вступили з ним у неділові відносини і вимагали незаконну винагороду в сумі $2 тисяч за те, що не затримали підозрюваного і не притягнули до кримінальної відповідальності", - додали в прес-службі.

Після вимоги хабара підозрюваний подав заяву зі скаргою в Управління внутрішньої безпеки Одеської області. Співробітники УВБ перенаправили документ в прокуратуру області, де на підставі заяви відкрили кримінальну справу за статтею "отримання хабара".

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Таким чином, 4 липня в ході отримання нелегальної винагороди у розмірі $2 тисяч правоохоронців затримали. Намагаючись втекти, міліціонери викинули речовий доказ у вікно автомобіля і скоїли наїзд на працівника УВБ.

Читайте також: П'ятеро людей розстріляли в Одеській області

"Для їх затримання були здійснені попереджувальні постріли в повітря і блокований автомобіль. В результаті застосування зброї постраждалих немає. В ході огляду місця події та автомобіля затриманих вилучено незаконно отримані ними грошові кошти в сумі 2000 доларів США. Крім цього, в салоні та багажнику авто виявлено дві сигарети з речовиною зеленого кольору рослинного походження і пакет з аналогічною речовиною", - розповіли представники відомства.

Наразі правопорушники перебувають у слідчому ізоляторі. Їм інкримінується стаття про "прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою" кримінального кодексу.

При цьому в організації "Оберіг" повідомили імена затриманих міліціонерів - це Олександр Макогон і Сергій Кодимський, і розповіли про деталі затримання.

"Як тільки Макогон і Кодимський зрозуміли, що зараз їх затримають, віяло з доларами полетіло у вікно машини. У результаті вдалося знайти тільки $ 200, решту грошей оперативно згребли з асфальту жителі селища Котовського. Особисто замначальника УВБ Олександр Сомик заблокував рух автомобіля хабарників, але вони не зупинилися і продовжили рух ", - підкреслили активісти.