Президент Порошенко поставив задачу українському військовому командуванню перейти на стандарти НАТО та вивчити англійську мову протягом року.

"Верховний головнокомандувач дав розпорядження вивчити англійську мову, щоб кожен український воєнний міг розмовляти з іноземними колегами. Це надзадача, яка повинна бути виконана", – заявив в єфирі П'ятого каналу представник Мінборони Валентин Федичев.

Першими стандарти НАТО мають опанувати кадрові офіцери, інструктори та викладачі вищих військових начальних закладів. Далі вони навчать їм українське військо.

Наприкінці минулого року у Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації почалися курси англійською мовою для понад 100 майбутніх офіцерів.

Читайте також: Англійська мова стане обов'язковою для чиновників

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадаємо, що на початку червня Петро Порошенко заявив, що володіння англійською мовою стане ключовим критерієм при прийомі на державну службу. 2016-й рік президент пообіцяв оголосити роком англійської мови в Україні.

Програма 200 провідних університетів світу з вивчення англійської Go Global отримає державну підтримку.