Як зробити так, щоб українські товари купували в Європі, а українці отримували гідні зарплати. Дискусія щодо цього відбулась напередодні у Києві між представниками Європейського союзу, бізнесменами, економістами та політиками.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Закордонні фахівці закликають українців покінчити з корупцією і тіньовою економікою та прагнути до європейських стандартів.

Експертів зібрала неурядова організація "Агентство модернізації України". Організація розробляє своєрідний "План Маршала" для відродження української економіки. Його мають презентувати вже у вересні цього року. Під цей проект планують залучити майже 300 млрд. дол. інвестицій.

"Я знаю дуже багато інвесторів, які зацікавлені працювати в Україні і для відновлення її економіки. Але вони не прийдуть до країни, де їхні гроші не будуть захищені", - говорить Міхаель Шпінделеггер, президент Агентства модернізації України.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Українцям дадуть готівку на оплату комуналки: кому час йти до банку З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Ключовими секторами, над якими зосередяться експерти, стануть розвиток демократії, економіки, інфраструктури, інтеграція торговельних систем та ринків збуту, реформи у державному управлінні та підвищення соціальних стандартів.

Читайте також: Золотовалютні резерви НБУ зросли до 10 мільярдів доларів

Колишній віце-президент Єврокомісії та комісар ЄС з розширення Гюнтер Ферхойген бачить волю українського народу до змін. Проте, за його словами, потрібно багато ще зробити в системі державного управління та боротьбі з корупцією.

Найближчим часом відбудеться низка обговорень та круглих столів з українськими експертами, політиками і представниками громадянського суспільства. Результати цих заходів обіцяють згодом представити суспільству.