Власники єврооблігацій "ПриватБанку" на 150 мільйонів доларів не підтримали пропозицію пролонгувати термін їхнього погашення. Тримачі облігацій на 200 мільйонів доларів погодилися з продовжити термін їхнього погашення до 2018 року.

Про це повідомляють у прес-службі банку.

Власником облігацій на 200 мільйонів доларів є UK SPV Credit Finance Plc. Адміністрація "ПриватБанку" заплатить їм 30 відсотків від боргу до 2017, а решту – до 2018. При цьому відсоткова ставка виросте на 6,3 відсотки.

"Власники облігацій на 150 мільйонів - ICBC Standard Bank Plсc. Цікаво, що їм "ПриватБанк" пропонував підняти відсоткову ставку майже на 6 відсотків – із 5,8 до 11. І дуже дивно, що Standard Bank не погодився на це", - говорить "Знай" Володимир Марченко, аналітик консалтингової компанії AFS.

ICBC Standard Bank Plсc – одна з найкрупніших світових фінустанов з активами понад 175 мільярдів доларів. Її представництва діють у 37 країнах.

Популярні новини зараз
Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Фахівець підозрює, що відмова від пролонгації кредиту є замовним політичним рішенням. Воно має на меті дестабілізувати економіку України.

"ПриватБанк" найкрупніший серед українських банків. Міжнародні компанії йому ставили оцінку надійності вищу, ніж державному "Ощадбанку". Рішення не подовжувати кредитного періоду могло бути лобійоване представниками Росії. Таким чином російська влада намагається дестабілізувати роботу нашої банківської системи", - припускає аналітик.

До кінця року тримати заощадження в "ПриватБанку" буде безпечно.

"Поки брак фінансів ніяк не відображатиметься на фінустанові. А ось позичальникам, які мають пеню і не віддають грошей, доведеться несолодко. Частину боргів банк продасть колекторам. Іншу частину із найбільшими активами лишить собі. Буде активніше вибивати повернення кредитів", - прогнозує експерт.

Нагадаємо, сьогодні адміністрація "Приватбанку" подала позов у міжнародний арбітражний суд на Росію і вимагає компенсації за привласнення всіх відділень на території півострова.