12 мільярдів гривень потрібно для індексації зарплат і пенсій. Про це повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. Таку суму він сподівається отримати від детінізації економіки
"Зараз не час проводити індексацію. Та й немає де брати цих грошей. Якнайшвидше її проведуть у грудні. Це передбачено бюджетом на цей рік, якщо вдало пройдуть реформи і бюджет отримає додаткові гроші", - говорить "Знай" Олександр Жолудь, аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень.

Читайте також Індексації пенсій і зарплат до грудня не буде - Яресько

Передчасна індексація пенсій і зарплат може призвести до наступного витка знецінення гривні, вважає фахівець.

"Так робили у попередні роки. Після кожного підвищення пенсій і зарплат бюджетникам росли ціни на продукти. Такий стан речей був зумовлений тим, що керівництво вдавалося до емісії гривні. Говорячи простіше, просто додруковували гроші. Таким чином грошової маси ставало більше, а ось її вартість падала", - каже аналітик.

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк говорив, що із 12 мільйонів пенсіонерів ідексацію проведуть лише 2 мільйонам. А також те, що індексувати зарплати мають і приватні установи.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Нагадаємо, у червні міністр фінансів Наталія Яресько повідомила, що коштів для індексації соцвиплат у бюджеті немає.