Терористи "ЛНР" виклали відео, на якому нібито виявили американські пересувні ракетно-зентіні комплекси Stinger на позиціях українських бійців АТО в аеропорту Луганська.

Про це повідомляє ТСН.

"Вчора у пропагандистських російських ЗМІ з'явилася інформація про те, що на території зруйнованого аеропорту Луганська виявили склад з американською зброєю", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: "Ми всі дембелі, але залишаємося воювати", - звернення 95-ї бригади (відео)

Бойовики стверджували, що серед зброї знайшли переносні зенітні ракетні комплекси, імовірно, ПЗРК "Стінгер". Проте сьогодні російський журналіст Антон Логвинов спростував заяви бойовиків про американське озброєння.

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Усього 30 гривень, і ти на зв'язку: у Vodafone підказали, як можна заощадити Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Він з'ясував, що сепаратисти використали модель зброї з відомої іграшки Battlefield 3, щоб видати ПЗРК за справжній американський "Стінгер".

"Крім відвертого зварювального шва, відсутності верхньої частини та електроніки, підробку видає ще й напис TRACKING RAINER. Що таке Rainer знають тільки виробники підробки - на оригінальному стінгері написано Tracking Trainer", - написав він.

"А тепер головне - знаєте, звідки взявся Rainer? З Battlefield 3. Саме зображення з цієї гри вилазить першим при запиті Stinger в Google - картинка веде на IGN", - підсумував блогер та журналіст.