7 квітня православні християни відзначають третє за значенням свято після Великодня і Різдва Христового - Благовіщення.

Саме слово означає "добра звістка". Дата знаменна тим, що саме цього дня Діві Марії явився архангел Гавриїл і сповістив Їй про прийдешнє народження Сина Божого Ісуса Христа, пише ZN.

З датою визначилися просто - відрахувавши 9 місяців від Різдва. Іноді Благовіщення збігається з Великоднем, однак святкування з цієї причини не скасовується. А ще на Благовіщення послабляють пост.

Що стосується України, то в наші краї свято прийшло з прийняттям християнства. Воно пов'язане з багатьма народними прикметами.

Наприклад, Благовіщення українці також називають "третьою зустріччю весни" - після Стрітення і Сорока Мучеників.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Вважається, що 7 квітня весна остаточно вигнала зиму, а Бог благословляє землю на родючість.

Тому тільки після Благовіщення селяни починали польові роботи. Приступати до сівби раніше цієї дати вважалося великим гріхом.

Традиційно, як і на чимало інших православних свят, цього дня заборонено працювати. "Птах гнізда не в'є, дівчина коси не плете" - каже народна мудрість.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", місцеві жителі розгледіли образ Божої Матері на дереві під Києвом.