Багато могли помітити, що періодично колір шкіри змінюється. Колір шкіри може розповісти багато про що враховуючи той факт, що у кожного колір шкіри індивідуальний і визначається безліччю спадкових факторів, стану здоров'я, шкідливих звичок та способу життя.

Як змінюється колір шкіри, якщо в організмі з'явилися деякі проблеми?

1. Навіть в сонячні дні молочна блідість шкіри говорить про те, що могла утворитися анемія або порушення дихання. Анемія може бути спричинена дефіцитом заліза. Зверніться до лікаря, здайте аналізи крові і пройдіть флюорографію.

2. Жовтуватий відтінок шкіри - варто звернути увагу на печінку і міхуровий жовч. Цей колір, можливо, є ознакою застою жовчі і утворилися запальних процесів.

3. Загальна блідість в поєднанні з синюватим відтінком - сигнал проблем з серцем.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

4. Мармурова шкіра говорить про ламкість судин і можливе утворення підшкірних гематом.

5. Жирна шкіра ознака активної роботи сальних залоз або порушення жирового обміну. У цьому випадку перегляньте своє харчування, обстежте шлунок і щитовидку.

6. Лискуча шкіра – ознака невротичних розладів.

5. Бліда, в'яла – зовнішній прояв хронічних виснажуючих системних захворювань.

6. Червоні плями на обличчі і в області шиї це прояв шкірної алергії. Можливо у вас утворилася алергія на деякі продукти харчування або медикаменти.

7. Суха шкіра з восковим відтінком ознака хронічного гастриту, виразки шлунка або 12-палої кишки.

8. Суха шкіра на ліктях говорить про зниження імунітету і відсутність необхідних вітамін в організмі.

9. Гусяча шкіра з'являється при алергії на медикаменти, косметику або миючі засоби.

10. Блідий колір шкіри з не великим набряком ознака ниркових захворювань.

11. Сіра з земельним відтінком шкіра - ознака ниркової недостатності.

12. Горбиста шкіра з нерівним кольором -ознака запущених хронічних запалень внутрішніх органів.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що в ході дослідження, в якому брали участь 1000 осіб з ішемічною хворобою серця, протягом п'яти років відчували позитивні емоції, виконували фізичні навантаження змогли знизити ризик інфаркту.