Під поняттям "миротворчість", зазвичай, розуміють невійськові засоби досягнення миру. Але під впливом російської пропаганди українців почали помилково його сприймати як "підтримання миру".

Про це повідомила магістр міжнародної інформації, український дипломат Олена Захарова, передає "Українська правда". Вона розповіла, що у міжнародній практиці виділяють декілька форм "миротворчої діяльності" : превентивна дипломатія, миротворчість, підтримання миру та постконфліктне миробудівництво.

"Під дією російської пропаганди поняття "миротворчість" в Україні значно звузилося та у громадській свідомості часто помилково сприймається як "підтримання миру", а в найгірших випадках як "примус до миру". При цьому опускається чи не найтриваліший і не найскладніший аспект постконфліктного миробудівництва – діяльності на різних рівнях зачеплених конфліктом спільнот з метою врегулювання глибинних причин конфлікту і недопущення його повторення", - пояснила дипломат.

Захарова додала, що поняття "миру" набагато ширше за припинення вогню. Він, за її словами, не наступає одразу після припинення бойових дій.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, український дипломат Олена Захарова заявила, що зміна влади у Росії не стане панацеєю у вирішенні конфлікту на Донбасі.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще