Міністерство екології та природних ресурсів України своїм наказом затвердило правила розробки родовищ нафти і газу.

Цей документ знаходиться зараз на узгодженні в інших міністерствах і вже найближчим часом буде переданий для реєстрації до Міністерства юстиції України. Про це повідомила заступник міністра екології та природних ресурсів України Світлана Коломієць.

За її словами, правила встановлюють основні вимоги до організації та здійснення розробки родовищ вуглеводню і відносини суб'єктів господарювання, що виникають при використанні нафтогазоносних надр для їх комплексного і раціонального використання.

Читайте також: Бензин подешевшає ще на гривню - експерт

Документ містить класифікацію родовищ нафти і газу, правила їх підготовки до розробки, алгоритм підрахунку запасів нафти, газу та газового конденсату і геолого-економічної оцінки родовищ, правила спорудження та експлуатації свердловин, механізм контролю за розробкою та регулюванням процесу розробки родовищ. Окремий розділ присвячений охороні навколишнього середовища при спорудженні, пробної експлуатації свердловин, дослідно-промислової та промислової розробки родовищ нафти і газу.

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

Нагадаємо, вартість бареля нафти марки Brent у четвер піднялася до 45 доларів, барель нафти марки WTI подорожчав до 40 доларів. Під час торгів на лондонський біржі вартість жовтневих ф'ючерсів на Brent піднімалася до 45,05 долара за барель, WTI досягала 4,18 долара за баррель.