Генпрокуратура створила Управління з розслідування злочинів проти миру, члени якого будуть займатися справами, пов'язаними з російською агресією.

Про це на брифінгу заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

"Сьогодні генеральним прокурором України прийняте рішення й утворено в складі Головної військової прокуратури Управління з розслідування злочинів проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку у складі 34 осіб - прокурорів, слідчих, процесуальних керівників.

Це управління буде займатися виключно розслідуванням, об'єднанням, акумуляцією, аналізом і спрямуванням кримінальних проваджень до суду, які стосуються документального підтвердження, збирання доказів і отримання в подальшій перспективі вироків національних українських судів про ведення агресивної війни, російського військового вторгнення на територію України, сприяння терористичним організаціям "ДНР", "ЛНР" і тому подібне.

Читайте також: П'ятьох генералів СБУ притягнули до кримінальної відповідальності

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Від сьогодні ми маємо один єдиний цілісний підрозділ, який буде займатися виключно цими справами", - сказав Матіос.

Нагадаємо, що оголошений в розшук соратник Януковича Сергій Арбузов вирішив судитися з Генпрокуратурою. Арбузов повідомив, що його адвокати "подали позов до Печерського районного суду Києва з вимогою визнати недостовірною інформацію, поширену ГПУ".