Міністерство охорони здоров'я має намір провести в Україні три раунди імунізації від поліомієліту, використовуючи оральну вакцину, повідомив заступник міністра Ігор Перегінець.

"Сьогодні було ухвалене рішення та погоджено більшістю учасників оперативного штабу про проведення трьох раундів імунізації у національному масштабі", - заявив він, пише ВВС.

За словами представника МОЗ, два раунди імунізації проведуть для усіх дітей, молодших шести років, незалежно від того, чи щеплювали їх раніше.

Також Перегінець додав, що за рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров'я, до третього раунду включать дітей віком до 10 років.

Імунізація повинна охопити 95% дітей.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Раніше на Закарпатті виявили два випадки поліомієліту.

Читайте також: МОЗ обіцяє швидко направити у регіони вакцини від поліомієліту

У Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що недуга повернулася в Україні через брак щеплень.

Згодом ЮНІСЕФ закликала українців вакцинувати дітей від поліомієліту.

Головний дитячий імунолог Києва Федір Лапій заявив, що цього року уряд виділив 100% грошей для закупівлі усіх вакцин, однак багато з них вони досі не купили.