Міністерство внутрішніх справ почало запровадження програми "українського шерифа". Нові правоохоронці замінять дільничих у малих містах.

Про це 23 вересня повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк під час виїзного засідання уряду в Полтаві, передає "Українська правда".

Це вже буде друга для МВС програма по запровадженню роботи поліцейських. Вона охопить маленькі містечка та села.

"На місце дільничної міліції прийдуть нові поліцейські - не тільки в новій формі, на нових автомобілях, але, в першу чергу, з новим тренуванням, з новою філософією, новою політикою відношення до кожного громадянина", - зазначив прем'єр.

Українські шерифи, за словами Яценюка, мають знати "кожну родину, кожну хату, кожну сім'ю на своїх дільницях в маленьких містечках, в селах, в районних центрах".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Уряд передбачив додатково у бюджеті для цієї програми 140 мільйонів гривень.

Читайте також: Набір до нової поліції: за годину подали анкети більше 500 полтавчан (фото)

"Зараз міністр внутрішніх справ активно працює з нашими західними партнерами - нам допомагають Сполучені Штати Америки, Канада і країни-члени Європейського Союзу, щодо отримання фінансування для Національної поліції як на поточний, так і на наступний рік", - повідомив Яценюк.

Наразі розглядаються претенденти на посаду керівника Національної поліції.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що народний депутат Мустафа Найєм може очолити Національну поліцію. Проте він заперечує цю інформацію.