Замість нинішніх рибінспекторів в Україні має з'явитися рибний патруль.

Відбір кандидатів планують проводити за системою набору до нової патрульної поліції, передає ТСН.

За словами голови Держрибагентства Яреми Коваліва, зарплата у рибних патрульних складе порядку 6 тис. гривень - це в чотири рази вище від нинішньої зарплати рибінспеторов.

"Схвалений відповідний проект постанови Кабінету міністрів, який передбачає повну ліквідацію діючих органів рибінспекції. Створюємо новий рибний патруль і плануємо провести навчання працівників, атестацію і запуск нового патруля", - говорить Ковалів.

Читайте також: Набір в кіберполіцію стартує 26 жовтня - Аваков

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Для реформування рибного господарства заплановано спрощення процедури передачі ставків в оренду.

"Зараз створюється міжвідомча робоча група. Плануємо на базі однієї з областей запустити пілотний проект. На ній зможемо протестувати спрощену систему передачі в оренду наших ставків. Сподіваємося, що до кінця цього року у нас буде єдиний електронний реєстр водойм у вигляді карти, відповідний проект схвалений на засіданні уряду. Кожен бажаючий зможе знайти докладну інформацію про необхідному йому водойму", - сказав голова Держрибагентства.