Середина весни - відмінний час для відпустки. До початку високого сезону ще далеко. Ціни на авіаквитки і готелі недорогі. Втомлений від зими організм вже вимагає відпочинку.

Може, так сталося, що взимку ви були занадто зайняті й не встигли виконати всю обов'язкову зимову програму з катанням на лижах, сноуборді або просто з валянням в снігу. Навіть в квітні ще не пізно надолужити згаяне. Адже на деяких гірськолижних курортах сніг лежить до травня. Ми розповімо, де провести відпустку в квітні активно, щоб зарядитися енергією на кілька місяців.

Якщо пощастить зі снігом, то можна встигнути покататися навесні і в Буковелі та його околицях. Але ось список з 9 країн, де гірськолижні курорти в квітні працюють на повну силу.

За ціною завжди є вибір. Або недорогі траси в країнах-сусідах, або розкішні альпійські курорти Західної і Північної Європи.

Грузія, Гудаурі

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Перепад висот - 1200 метрів. 80% трас для любителів, 20% - для досідчених спортсменів. Підходить для фрірайду, беккантрі і хелі-скі.

Найбільш бюджетний варіант в нашій добірці. З огляду на те, що в Грузію українцям не потрібна віза, така відпустка підійде любителям спонтанних рішень. Увечері захотілося - а вранці вже можна бути в Грузії, кататися на лижах і їсти хачапурі.

Словенія, Бовець-Канін

Перепад висот - 1160 метрів. Траси "Равельнік" і "Чезсоча" для початківців, "Крніца" - для досвідчених. 6 км синіх трас, 22 км червоних і 2 км чорних. Позатрасове катання - тільки з гідом.

Читайте також: Як перетворити відпустку по пологам на відпочинок на морі

Болгарія, Банско

Перепад висот - 1460 метрів. Три зони катання: "Шилігарніка" і "Чалін Валог" з трасами від синіх до чорних для новачків і профі, "Биндерішка Поляна" для шанувальників бігових лиж.

Австрія, Хінтертук

Перепад висот - 1750 метрів. 17 трас загальною протяжністю 86 км. З них 35% синіх трас для початківців, 55% червоних трас середньої складності і 10% чорних трас для профі. Сюди їдуть любителі бігових лиж, а також хафпайпа на сноуборді.

Норвегія, Восс

680 метрів. Якщо ви тільки недавно встали на лижі або ще зовсім жодного разу не каталися - вам сюди. Курорт для новачків недалеко від Бергена і норвезьких фіордів. 8 зелених трас, 7 синіх, 4 червоних і 2 чорних. Підходить для крос-кантрі, паудера і позатрасового катання.

Читайте також: 3 найкрасивіших острови Греції: маст візит справжніх мандрівників

Андорра, Вальнорд

685-1010 метрів. Три сектора: Аркалис, Арінсаль і Паль. На курорті Аркалис на вас чекають 27 трас від зелених до чорних, зона фрістайлу, бордеркросс і зона для дітей. У секторах Паль-Арінсаль 42 траси, а також дві зони для фрістайлу, лижні та сноуборд-школи та снігові дитячі сади.

Швейцарія, Саас-Фе

1800 метрів. 100 км трас для будь-якого рівня і цілорічне катання на лижах і сноуборді завдяки льодовику. Час апрески ви проведете в казковій альпійському селі.

Франція, Тінь

1 810 метрів. Три зони: Валь-Кларі, лаваш і Тінь-ле-Лак. 150 км трас для бігових лиж і сноуборду. Сніг лежить цілий рік. Разом з сусіднім курортом Валь-д'Ізер утворює величезну зону катання L'Espace Killy.

Італія, Пассо Тонале

1883 метри. Широкі схили на півночі - для сноубордистів і позатрасового катання. Чорні траси на півдні долини і в околицях Понте-ді-Леньо - для професіоналів. Є траса з підсвічуванням для нічного катання, сноуборд-парк, санна траса, три лижні школи та школа сноуборду.

За матеріалами Скайсканера