Безпосередніх керівників поліцейської операції в Княжичах, в якій загинули п'ятеро правоохоронців, звинуватять у тяжких злочинах, які не передбачають умовний термін.

Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко в ефірі телеканалу ZIK.

Як зазначив він, ключовим питанням є те, що стало сигналом для стрільби. В результаті експертизи вдалося встановити, що першим вистрелив угору один з працівників поліції охорони Київської області, який стояв за кам'яним парканом.

"Можливо він почув, що під'їжджав КОРД, і дав сигнал, або ж просто злякався, однак цей постріл став спусковим гачком подальшої перестрілки", - зазначив Луценко.

За словами генпрокурора, ця справа демонструє "структурний хаос в поліції".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Можу сказати напевно, керівництво цієї операції звинуватять в особливо тяжких злочинах, які не передбачають "умовки", - наголосив Луценко.

При цьому він додав, що гарантує те, що справи підуть до суду, однак не може поручитися за обвинувальні вироки суду.

Як писав інформаційний портал "Знай.uа", вночі 4 грудня 2016 року в результаті перестрілки в Княжичах загинули п'ятеро поліцейських. Трагедія сталася під час спецоперації по затриманню особливо небезпечної групи злочинців, яка скоювала розбійні напади та грабежі у Києві та Київській області.

У січні 2017 року Луценко приголомшив заявою про трагедію в Княжичах, розповівши, що загиблі поліцейські пограбували будинок у селищі.