16 серпня пройшли вибори до Херсонського міського меджлісу. Виборців було близько 200 осіб.

Про це пише місцеве видання "Херсонські факти".

"Вибори не масштабні, але дуже важливі для нечисленної херсонської громади кримських татар. Зараз, після сумних кримських подій, вони по-справжньому збираються обживатися на нашій спільній землі", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Деокупація Криму – невідворотня, - голова Меджлісу

Згідно інформації, на Херсонщині обирають команду, яка буде вирішувати проблемні питання населення.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

"Поодинці це було робити дуже складно, тепер цей орган буде допомагати. В першу чергу у розвитку культури, мови. Уже створили перші курси кримсько - татарської мови. Тому що дуже багато чого забулося, відбулася своєрідна асиміляція", - розповів член благодійної організації "Татарський культурний центр" Алім Сулейманов.

Вибори проходять звичним для законів України порядком. Представили вісім кандидатів, із яких обирають п'ять членів меджлісу. Ті на своєму рівні обирають голову Херсонського меджлісу.

В цілому, у Херсонській області проживає близько 10 тисяч кримських татар. Переважна більшість - у Генічеському районі.