В зоні АТО 21 серпня спостерігалася загострення ситуації. Бойовики активізували обстріли українських позицій майже на всій лінії розмежування.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

C 19:30 впродовж півгодини терористи з 82-мм мінометів тричі обстріляли українські позиції в Золотому. Близько 21 години в районі цього ж населеного пункту терористи вели вогонь з озброєння Бойової машини піхоти та 122-мм артилерії. Крім того з 120-мм мінометів і 122-мм артилерії бойовики гатили по українським оборонним пунктам у селищі Попасна.

О 20:15 в Луганській області 120- мм міномети бойовиків працювали по селищах Світличне і Новотошківське. Український опорний пункту Валуйському близько опівночі опинився під вогнем 152-міліметрової артилерії.

У Донецькій області увечері і вночі 120-мм міномети бандитів били по Пісках, Красногорівці, Мар'їнці.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

З 18 години та до опівночі в районі Маріуполя спостерігалось відносне затишшя.

Читайте також: Доба в АТО: двоє бійців поранені, загиблих немає

Бойовики зі стрілецької зброї з провокаційною метою обстріляли українські підрозділи в селищі Новоселівка Друга.

Всього 21 серпня бойовики 102 рази порушували режим припинення вогню. 14 раз вони застосовували артилерію, 28 – міномети та 69 - стрілецьку зброю і гранатомети. Також один раз було зафіксоване застосування реактивних систем залпового вогню.

Після півночі і до шостої ранку, використовуючи в основному стрілецьку зброю, вогневі провокації бойовики продовжили на Донецькому напрямку.