Прокуратура Донецької області завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишнього начальника відділу боротьби з торгівлею людьми УМВС області Олексія Дікого, який обвинувачується у співпраці з терористами "ДНР". Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Під час досудового розслідування було встановлено, що у травні-червні 2014 року Олексій Дікій, порушуючи присягу працівника органів МВС України, разом із представниками терористичній організації "ДНР" брав участь у захопленні адміністративної будівлі УБОЗ у Донецьку.

Залишившись на окупованій бойовиками території, міліціонер-зрадник безпосередньо став членом терористичної організації "ДНР".

У 2014 році колишнього правоохоронця призначили на посаду першого заступника міністра внутрішніх справ "ДНР". А вже на початку 2015 року, після присвоєння звання "Герой Донецкой Народной Республики", Олексія Дікого призначили на посаду в.о. міністра внутрішніх справ терористичної організації "ДНР".

Читайте також: Терористку "Терезу" залишили під вартою ще на 60 днів

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

На даний час міліціонера оголошено у розшук. Йому повідомили про підозру в участі у терористичній організації.

Виходячи з того, що обвинувачуваний самостійно не з'являється на допити до слідчого та перебуває на тимчасово окупованій терористами території, прокуратура прийняла рішення про передачу справи до суду для заочного засудження колишнього міліціонера.

Олексію Дікому загрожує до 15 років позбавлення волі.