Сьогодні, 28 серпня, на першому енергоблоці Хмельницької АЕС під час проведення ремонту стався збій.

Однак, у цей час роботи з ядерним паливом не проводилися і загрози радіаційного забруднення немає, повідомляє InfoResist.

"З метою запобігання спекуляцій та поширення недостовірної інформації повідомляємо, що 28 серпня в 4 години 48 хвилин на енергоблоці №1 Хмельницької АЕС під час проведення ремонту відбулося протікання води з відкритого для проведення ремонту теплоелектронагрівача компенсатора тиску і потрапляння її в приміщення гермозони. Роботи з ядерним паливом не проводилися ", - йдеться в повідомленні.

Читати також: Столичні пожежники гасять п'ять гектарів торфовищ під Києвом (фото)

Наразі реакторна установка енергоблоку №1 знаходиться в стані перевантаження палива, проведено дезактивацію приміщень гермозони.

Популярні новини зараз
"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Радіаційний стан на промисловому майданчику та у прилеглих регіонах не зазнавав змін і знаходиться на рівні, відповідному нормальній експлуатації енергоблоків, не перевищуючи природних фонових значень.

Нагадуємо, що Україна в січні-червні 2015 закупила свіже ядерне паливо на загальну суму $ 208 млн. 118,9 тис. За даними Держстату, у першому півріччі для українських АЕС закуповували паливо тільки російського виробництва.