Донецька прокуратура постійно відстежує підпільну діяльність сепаратистів на сході країни.

Як повідомляє прес-служба відомства, з початку 2015 року порушили 1 237 кримінальних справ за спроби повалення конституційного ладу країни.

"Під час досудового розслідування по кримінальним провадженням пов'язаних із сепаратизмом, 78 особам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, п'ятьом – домашній арешт та одній особі – заставу", - йдеться у повідомленні.

На даний час у 852 кримінальних провадженнях розслідування тривають, з них вже 415 особам повідомлено про підозру.

На покарання очікують люди, які сприяли учасникам злочинних організацій, які намагались здійснити терористичний акт та брали активну участь у диверсійній групі на території сходу.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

"26 із них вже розглянуті судом з постановленням вироків, по 291 кримінальним провадженням досудове розслідування зупинено, у зв'язку з переховуванням підозрюваних від органів слідства", - уточнюють силовики.

Читайте також: В Одесі затримано готувавших теракти осіб

Нагадаємо, що в серпні Президент Петро Порошенко повідомив, що завдяки діяльності СБУ в прикордонних з зоною АТО регіонах, попередили 20 терактів, особливо в Харківській та Одеській області.