Сміттєпереробний завод "Енергія" переобладнають на повноцінну ТЕЦ через три роки. До кінця 2018 року в рамках комплексної програми модернізації заводу, "Київенерго" здійснить капітальні ремонти всіх котлоагрегатів підприємства та встановлених на них електрофільтрів.

Про це повідомляється на сайті компанії.

Модернізація дозволить збільшити обсяги утилізації твердих побутових відходів до 20%, а виробництва теплоенергії – до 60%.

Завод "Енергія" зможе забезпечувати взимку опаленням та гарячою водою більш ніж 300 багатоповерхівок, тобто 120 тисяч квартир. Влітку гарячу воду отримуватимуть - близько 280 тисяч квартир. Загалом у проект інвестують 210 мільйонів гривень.

"Завдяки масштабній модернізації, завод "Енергія" стане повноцінною теплоелектроцентраллю на відновлювальних джерелах енергії. Це забезпечить столицю енергоносіями з альтернативних джерел та утилізацію сміття", – зазначив виконавчий директор "Київенерго" Юрій Магера.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Програма модернізації підприємства реалізується з 2013 року. На першому етапі збудували перетинку для передачі теплової енергії до міської мережі. Відпуск теплової енергії збільшився до 150 тисяч Гкал/рік. Це дозволить зекономити газу на виробництво теплоенергії протягом цього року близько 30 мільйонів м3.

Читайте також: Українські ТЕС збільшили запаси вугілля

Наступний етап модернізації – встановлення протитискової турбіни потужністю до 4 МВт. Вона дозволить підприємству щороку генерувати 14 мільйонів кВт/г електроенергії. Цього вистачить для забезпечення 30 столичних багатоповерхівок.

Завдяки переобладнанню, завод "Енергія" за показниками атмосферних викидів відповідатиме європейським нормам, які суттєво жорсткіші вітчизняних.