За серпень 2015 року з України до анексованого Криму було завезено 39016 тонн продовольства. При цьому ще 3527 тонн було повернено через різноманітні порушення, передає прес-служба Россільгоспнагляду по республіці Крим і Севастополю.

"Більше 6% (953,4 тонни) загального обсягу продовольчих продуктів тваринного походження, що надходить до Криму з України, виявилися непридатними до використання, їх було повернуто на територію суміжної держави" , - йдеться у повідомленні прес-служби.

Всього за місяць до Криму завезли 14837 тонн продукції тваринного походження. В тому числі 110 домашніх і 193 сільськогосподарських тварин, з яких повернено в Україну 51 домашня тварина.

Читайте також: Російський суд арештував майно Коломойського у Криму

За інформацією відомства, основними причинами повернення імпортованих партій продовольства стали відсутність ветеринарних супровідних документів, неповна або недостовірна інформація про походження продукції, порушення маркування та порушення санітарних норм і температурного режиму транспортування.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Всього протягом серпня до Криму з України було ввезено 24179,5 тонн, 44781 одиниць и 377,6 кубометри продукції рослинного походження.

"На підставі допущених імпортерами порушень карантинних правил Російської Федерації і Митного союзу на територію України було повернуто 2574,5 тонни і 44,8 кубометра підкарантинної продукції, що склало 10% вантажопотоку", - йдеться в повідомленні.

Нагадуємо, що днями працівники Генеральної прокуратури України спільно з СБУ затримали трьох осіб за збут підробленої валюти, завезеної з Криму.