Мільярдер з Єгипту Нагіб Савіріс заявив про бажання купити острів у Греції чи Італії. На ньому він розмістить мігрантів, які прибувають до Євросоюзу. Для них створять умови для проживання і роботи.

Про це повідомляє британське видання The Telegraph.

"Нехай Греція чи Італія продадуть мені острів, я оголошу його незалежність, прийму іммігрантів і надам їм роботу для створення, таким чином, їх нової держави", - заявив мільярдер.

Савіріс готовий до угоди на суму від 10 до 100 мільйонів доларів. Головна складність для нього - створення всієї необхідної для життя великої кількості людей інфраструктури.

Читайте також: Біженці пішки вирушили до Австрії з Угорщини

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Наступного тижня президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер запропонує країнам Європейського союзу план з розміщення на території Європи 160 тисяч біженців. Найбільше мігрантів, згідно документу, перенаправляють в Німеччину, Францію і Польщу.

Нагадаємо, верховний комісар ООН у справах біженців Антоніу Гутерреш закликав країни Євросоюзу прийняти до 200 тисяч мігрантів. Вони прибувають з Сирії, Іраку, Афганістану. Також він закликав владу Греції, Угорщини та Італії обладнати центри, які будуть приймати і реєструвати біженців.