8-9 вересня в Донецьку область з офіційним візитом прибула делегація Посольства Японії в Україні, Програми Розвитку ООН і ЮНІСЕФ.

Місія побувала з інспекцією на об'єктах Донеччини, які відновлюють за рахунок фінансової допомоги уряду Японії.

Посол Японії в Україні Шигекі Суми, директор ПР ООН в Україні Янтомас ХІМБУД та Представник ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс побували в районній лікарні Слов'янська, насосної станції в селі Семенівка, дитячому садку і школі в Слов'янську, які були зруйновані в ході військового конфлікту.

Читайте також: Японія дала на відновлення Луганщини понад 1,8 мільйона доларів

"У партнерстві з Урядом Японії та за підтримки української влади ми почали відновлення 10 об'єктів, включаючи лікарні, будинки престарілих, реабілітаційні центри. Більше 30 установ та об'єктів інфраструктури відновлять до кінця цього року, як для переселенців, так і для місцевих громад", - зазначив Директор ПР ООН в Україні.

Популярні новини зараз
Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Нагадаємо, внесок Японії у відновлення об'єктів соціальної та економічної інфраструктури складає більше 15 млн доларів.