У чергову частину Зарічненського РВ УМВС 9 вересня 2015 року надійшло повідомлення жителя села Борове, про те, що невідомі особи влаштували стрілянину - повідомляє прес-служба МВС України.

На місці події правоохоронці встановили, що 7 вересня до села Борове прибули восьмеро осіб, які відрекомендувалися представниками осередку ДУК "Правий сектор", та домовилися з місцевими мешканцями про видобуток за допомогою мотопомпи бурштину-сирцю, виручені кошти від реалізації якого, підуть на потреби бійців АТО.

Через два дні місцеві мешканці виявили, що зазначені особи видобувають бурштин-сирець не однією, а за допомогою чотирьох мотопомп. На місці незаконного видобутку півтисячі місцевих мешканців затримали чотирьох представників осередку та повезли до населеного пункту.

Дорогою до села Борове інші чотири чоловіки з позначками на номерних знаках ДУК "Правий сектор" перекрили рух автомобіля "ГАЗ-66" та здійснили постріли у сторону місцевих мешканців, які супроводжували вантажівку, поранивши одного з них. Однак, жителі затримали решту зазначених осіб та передали працівникам міліції.

Представниками осередку виявилися 46-ти та 35-річнний мешканці Київської області, 47-річний мешканець Миколаєва, 35-річний мешканець Херсона, 30-ти та 32-річний мешканці Одещини, 19-річний мешканець Зарічного та 45-річний одесит.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Місцеві мешканці добровільно видали правоохоронцям вилучені у затриманих рушниці, гранати", — повідомив начальник УМВС України в Рівненській області Сергій Максимов.

Читайте також: На Рівненщині затримали злочинця, який убив і закопав військового

"Також в арсеналі у затриманих були вибухові пристрої та підшивачі до ручних гранат, 110 набоїв, рушниці, пристрій для відстрілу гумових куль, та тубус від гранатомету. Працівники міліції вилучили і знаряддя видобутку бурштину.

Розпочаті кримінальні провадження за фактом незаконного видобутку бурштину-сирцю та зберігання вогнепальної зброї та бойових припасів.