Село Пронозівка, що розташоване в Полтавській області, поступово оговтується після руйнувань. Їх спричинило торнадо, яке пронеслось населеним пунктом.

Про це повідомляє Тsn.ua.

Смерч за лічені хвилини позривав дахи, викорчував та зламав дерева. Він повалив бетонні огорожі, а дерев'яні просто піднімав у повітря.

Стихія зносила все на своєму шляху: від будинків до дерев. Останні ламало як сірники, підхоплювало і несло далі, на десятки метрів.

В епіцентрі негоди опинилась і місцева школа. Там вибито шибки, знесено покрівлю і зруйновано господарські приміщення.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Читайте також: Кіровоград знову потерпає від потопу (фото)

Попри вражаючий масштаб стихії – радіус понад 100 метрів – дивом минулося без потерпілих.

Люди навіть і уявити не могли, що таке можливе. Про торнадо вони чули лише з телевізора. В Україні, та ще й у своєму селі жителі його точно не чекали.

Стихію несло з водосховища, що розташоване неподалік від населеного пункту. Смерч пронісся через усе село.

Найперше, за що взялися люди, - відновлювати покрівлі в помешканнях та інших будівлях. Із шифером помагають місцеві господарства. Проте і вони зазнали значних пошкоджень. Місцеве зерносховище залишилось майже повністю без даху.