На україно-польському кордоні затримали автомобіль з двома українцями, які намагалися незаконно провести 18 кілограмів бурштину.

Авто затримали 12 вересня на пункті пропуску "Устилуг", про це повідомляють у Державній прикордонній службі України.

"Сонячне каміння" через кордон намагалися провезти двоє громадян України. Чоловіки прибули в пункт пропуску мікроавтобусом марки "Mercedes". Прикордонники Львівського загону та працівники митниці виявили приховані пакунки під час спільного огляду цього автомобіля. Зокрема, в особистих речах громадян України було знайдено вісім кілограмів необробленого каміння жовто-коричневого кольору різної форми та розмірів. Ще 10 кілограмів каміння були заховані під обшивкою даху автомобіля та в конструктивній порожнині під капотом автомобіля", – йдеться в повідомленні.

Каміння вилучили, рішення щодо затриманих виноситиме суд, кажуть у відомстві.

Читайте також: На Рівненщині правоохоронці вилучили 12,6 кг бурштину

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Нагадаємо, на початку квітня Верховна Рада ухвалила за основу законопроект про особливості видобутку бурштину-сирцю на родовищах і проявах, які не мають промислового значення.