13 вересня, під час патрулювання харківського залізничного вокзалу, активісти помітили підозрілого молодика у супроводі двох дівчат. На прохання зупиниться хлопець вдарив патрульного в обличчя.

Про це пише паблік міста Харкова на своїй сторінці Facebook.

"Кривдник відразу дістав посвідчення співробітника МВС, при спробі затримання молодий чоловік дістав пістолет і кілька разів вистрілив у повітря, в холі залізничного вокзалу, потім в патрульних", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Харківські водії трамваїв дивляться фільми під час руху (відео)

Згідно інформації, під час затримання, дівчина стрілка подзвонила своєму "татові"- співробітнику МВС полковнику Тарану - і передала трубку активістам. Той "обклав всіма можливими матами та образами активістів громадянського патруля і пообіцяв угандошіть всіх особисто".

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

На місці почалася бійка, оскільки нападник був не один, а з товаришами.

Співробітники міліції і військового патруля, які прибули на місце події, відмовлялися оформляти протокол затримання та огляду.

Після словестних перепалок, міліція відвела порушників до Ленінського РВ МВС, через хвилин 15 до райвідділу почали прибувати інші співробітники міліції з Київського РВ а також співробітники ВСП.

За словами новоприбулих, їм "подзвонив полковник Таран і в сльозах попросив приїхати на місце".

Порушник порядку пред'явив посвідчення співробітника МВС на ім'я Черкашина Ігора Юрійовича. За інформацією активістів, він наразі числиться учасником АТО і перебуває в зоні бойових дій.

У міліції прокоментували інцидент, повідомивши, що 13 вересня о 19:00 до чергової частини Ленінського райвідділу надійшло повідомлення про те, що на Привокзальній площі сталася бійка між громадянами.

"Згодом було встановлено, що 23-річний слідчий Жовтневого райвідділу разом з дружиною проводжали знайому до потягу. У нього стався конфлікт з двома представниками громадського патруля, які здійснювали обхід території", - ідеться у повідомленні.

Слідчий, сприймаючи дії та висловлювання протилежної сторони як небезпечні для життя та здоров'я та для припинення інциденту, здійснив один постріл у повітря із спецзасобу "ВІЙ".

За фактом відкрили кримінальне провадження за статтею "хуліганство" Кримінального кодексу.