У Рівненській області після пологів померла 27-річна жінка та новонароджений малюк, пише rivnepost.

Як повідомляється, два тижні тому вагітну жінку з райцентру Дубровиця намагалися транспортувати до Рівного. Однак через тяжкий стан кесарів розтин провели в районній лікарні Сарн. На четвертий день малюк помер. На днях в реанімації не вийшла з коми та померла породілля.

Лікарі в офіційному висновку вказали, що причина смерті "перифокальний некроз речовини головного мозку та розрив аневризми основи мозку".

Зараз усі обставини смерті мами й дитини з'ясовують експерти та слідчі.

Керівники медичної галузі поки чекають на висновки експертизи, а тоді будуть встановлювати наскільки винні в смерті породіллі сарненські лікарі.

Популярні новини зараз
Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Читайте також: На Запоріжжі 10-місячна дитина випала з п'ятого поверху

"Спрогнозувати інсульт у такому ранньому віці нереально. У жінки в історії хвороби не було нарікань на проблеми з кровообігом. Малюк народився недоношеним і мав незрілі легені. У Сарнах хороший апарат штучного дихання, не гірший, ніж у Рівному. До дитини приїздили обласні фахівці, проте малюку не вдалося вижити", - сказав начальник обласного управління охорони здоров'я Юрій Осіпчук.

За цим фактом міліція відкрила кримінальне провадження за фактом неналежного виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником.

Нагадаємо, на Вінничині однорічна дитина отримала опіки, виливши на себе окріп. Дівчинку госпіталізували у лікарню з діагнозом - опік окропом передньої грудної стінки, обличчя та правої кінцівки I-II А ступенів.