У Чернігівській області в результаті вибуху гранати загинув демобілізований боєць АТО та місцева мешканка.

Про це повідомляє прес-служба ГУМВС України в Чернігівській області.

"15 вересня до чергової частини Козелецького райвідділу міліції УМВС України в Чернігівській області надійшло повідомлення від одного із сільських голів району. Жінка повідомила, що в одному з їхніх будинків села виявлено тіла двох місцевих жителів - демобілізованого бійця, який повернувся з війни, і місцевої жительки. Напередодні ввечері селяни чули звук, схожий на вибух", - йдеться в повідомленні.

Оглянувши місце події, вибухотехніки підтвердили, що на ґанку будинку дійсно вибухнула граната (імовірно, РГТ). Від отриманих осколкових поранень на місці загинув 40-річний демобілізований снайпер мотопіхотного батальйону ЗСУ, який тільки чотири дні як повернувся з фронту, і місцева жителька, в квартирі якої відбувалося святкування.

Слідчо-оперативна група виявила кільце з чекою на столі в хаті. А важіль запалу гранати знайшла пошукова собака у дворі садиби. Зібрані осколки гранати направлені на експертизу до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Чернігівській області.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Читайте також: Боєць АТО обвінчався з дружиною на передовій

Інші двоє учасників святкування розповіли, що в той вечір боєць демонстрував їм привезену із зони АТО гранату. Точно сказати, що ж насправді сталося, вони не змогли, оскільки один з них пішов додому, а другий (співмешканець загиблої) спав на дивані в будинку, коли на порозі пролунав вибух.

Також в сумці загиблого бійця міліція виявила півсотні набоїв до вогнепальної зброї.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, 12 вересня у селі Гранітне Волноваського району Донеччини чоловік підірвав гранату під час сімейної сварки. Він залишився живим, але серйозні поранення від осколків отримали обидві жертви.