Цього тижня один п'ятикласник і двоє 11-класників однієї школи потрапили до інфекційної лікарні з симптомами, схожими на менінгіт. У Запорізькій обласній санітарно-епідеміологічній станції розповіли, що причина захворювання - ентеровірус, передає УНН.

Першим захворів учень п'ятого класу. Після першого тижня навчання він опинився на лікарняному ліжку.

Уроки в класі, де вчився хворий хлопчик, з ініціативи дирекції перенесли на другу зміну, щоб запобігти контактів з іншими учнями школи. Але незабаром захворіли ще двоє 11-класників. Лікар школи наполягала на необхідності карантину, але отримала відмову.

Лікарі припускають, інфекція в школі з'явилася через те, що п'ятикласник заразився під час канікул. Але інші могли захворіти через випадкові контактів з інфікованим учнем.

Як відзначають в Запорізькій обласній СЕС, оскільки інкубаційний період не пройшов, ще рано робити висновки.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Читайте також: Семеро людей постраждали у результаті ДТП у Запоріжжі (фото)

Нагадаємо, що при своєчасному лікуванні захворювання повністю виліковне. Однак за миттєвої форми менінгіту характерні симптоми розвиваються від декількох годин до одного дня, приводячи або до незворотних змін в організмі, або до смерті хворого.

Таке захворювання вражає весь віковий склад планети, однак найчастіше схильні до цього діти.