У Херсонській області готуються до анонсованої на 20 вересня акції по блокуванню Криму, передає УНН.

Акцію кримських татар з блокування поставок продовольства та інших товарів з материкової частини України в Крим підтримують в обласній державній адміністрації.

"Цю акцію вже назвали Кримським майданом на Чонгарі. Я підтримую прагнення кримських татар продемонструвати свій протест проти політики країни-окупанта на території анексованого Криму. Нам дійсно потрібно припинити годувати окупантів. Я закликав Рефата Чубарова на законодавчому рівні ініціювати повну блокаду товарів і встановлення реального тарифу на електроенергію на рівні Верховної Ради, оскільки ці питання знаходяться в компетенції вищих органів влади, — розповів голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Путілов.

Читайте також: Окупанти влаштували кримським татарам геноцид - Аваков

Зі свого боку обласна адміністрація, спільно з Генічеською районною адміністрацією, правоохоронцями та прикордонниками провела низку організаційних заходів. Сьогодні в Генічеському районі пройшло засідання організаційного комітету акції за участю Рефата Чубарова, представників Меджлісу, РДА, правоохоронців.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

На території району, приблизно в 10 км від КПВВ виділено місце для проведення акції. Там будуть встановлені намети, підведена електрика, організована санітарна зона і прибирання сміття. Забезпечено підвіз води і робота рятувальників, швидкої допомоги, міліції, співробітників СБУ та військових.

Одночасно ведеться робота з митними брокерами, підприємцями, які здійснювали поставки товарів і продуктів на територію анексованого Криму. Їм пропонують припинити оформлення документів, оскільки учасники акції мають намір заблокувати дороги, що ведуть до трьох КПВВ, через які можна потрапити на територію анексованого Криму.

Нагадаємо, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що дороги для вантажів, що ведуть в окупований Крим, будуть перекриті 20 вересня о 12 годині.