Український інститут національної пам'яті нагадав київському мерові Віталію Кличку про необхідність демонтувати ряд пам'ятників і пам'ятних знаків.

Як сказано в повідомленні УІНП, "більше сотні столичних пам'ятників та пам'ятних знаків досі прославляють більшовицьких діячів - тих, хто зі зброєю в руках боровся проти українських військ або санкціонував окупацію і політичні репресії", пише ZN.UA.

"Мова йде про 12 пам'ятників Леніну, а також досі не демонтований барельєф на станції метро Театральна. На вулиці Інститутській можна побачити меморіальну дошку Дмитру Мануїльському, який був не тільки членом Політбюро компартії, заступником голови Ради міністрів УРСР, але й очолив кампанію з вилучення церковних цінностей", - говорить співробітник інституту Павло Подобєд.

Читайте також: На Донбасі проведуть українізацію шкіл та садків

УІНП підготував перелік пам'ятників і пам'ятних знаків, які необхідно усунути з громадського простору в першу чергу. 14-сторінковий перелік розміщений на сайті інституту.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Нагадаємо, закон "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки" набув чинності 21 травня.

На початку червня УІНП надав КМДА перелік топонімічних об'єктів Києва, які підлягають першочерговому перейменуванню. Всього в переліку 122 вулиці столиці.