Впродовж минулої доби співробітники міліції спільно зі Службою безпеки України вилучили у Чернігові та Прилуках зброю, вибухонебезпечні предмети і дві сотні автоматних набоїв, а також комплект листівок сепаратистського змісту.

Про це повідомляє прес-служба управління Міністерства внутрішніх справ.

Під час проведення слідчо-оперативних заходів правоохоронці виявили у раніше судимого за вбивство 62-річного чернігівця схрон з боєприпасами. Зокрема, було вилучено гранату РГД-5, тротилову шашку, близько 200 набоїв калібру 5,45 та 7,62 до автомату Калашникова. Також у чоловіка були вилучені листівки на підтримку "Новоросії".

Власника арсеналу правоохоронці затримали. Він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Того ж дня в Прилуках на півдні Чернігівської області міліціонери, реалізуючи оперативну інформацію, затримали 27-річного місцевого жителя. Він вже мав раніше судимість. У чоловіка вилучено бойовий пістолет Макарова.

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Читайте також: У Дніпропетровську затримали "мінял" саморобних наркотиків на зброю

За обома фактами відкриті кримінальні провадження за статтею Кримінального кодексу "носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу".

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Правоохоронці з'ясовують походження зброї та боєприпасів, а також подальші плани щодо її використання.